Bebeklerde Ateş

0
91
Okuma

Bebeklerde sık görülen yüksek ateş, belli bir seviyede olduğu takdirde çok ciddi bir problem teşkil etmez iken bazı ateşlenmeler çok ciddi problemlerin başlangıcı olabilir. Bu sebeple yüksek bebeklerde ateş normal seviyeye düşürüleceğinin çok iyi bilinmesi gerekir. Gerekli durumlarda vakit geçirilmeden doktora gidilmesine önem verilmelidir. Fakat her ateş yükselmesinde abartarak paniklemek de son derece yanlıştır. 40 dereceyi geçen ateşte bir hastalık olabileceği kuşkusuna varılır. Bunların yanında ateş çocuğun veya bebeğin yaşı önemlidir. 3 ayın altındaki bebeklerde ateşlenme durumlarında hiç vakit geçirilmeden doktora gitmelisiniz. Bebeğiniz küçükse ateşi önem arz eder. ​​​​​6 aydan büyük olan bebeklerde ateş 39 dereceyi geçmediği takdirde bebeğin ateşini düşürmeye gerek duyulmayabilir. Her ihtimale karşı takip edilmesi gerekiyor. Belli bir hastalığın habercisi olabileceği gibi sıradan bir olay da görülebilir. Çok yüksek olmayan ateşlenmeler her çocuğun atlatması gereken kronikleşen bir olgudur. Bebeğiniz için en doğru yöntemleri uygulamalısınız.

Bebeklerde Yüksek Ateş Belirtileri Nelerdir?

  • Kaslar vücudu daha sıcak tutmaya çalışır ve kasılır bu da titreme ile dışa vurur.
  • Çok sık terlemeye sebep olur. Üşüme görülebilir.
  • Vücut ısısı normal sıcaklığından fazla olabilir. Eski seviyeye dönebilir ya da aynı kalabilir.

Bebeklerde Yüksek Ateşte Ne Yapmalı?

  • ​​​​​Bebeğin giysilerini çıkartın, ince ve terletmeyecek bir pijama giydirin.
  • Su içirin.
  • Odanın sıcaklığını 21 dereceye ayarlayın.
  • Ilık duş aldırabilirsiniz. 29-32 derecedeki sıcaklıktaki ılık duş iyi gelir. Aralıklarla ılık duş yaptırarak süreci takip edebilirsiniz.
  • Sıvı alımı da ateşi düşüren etkenlerdendir.

Ateş düşürücü verilmesi önerilmiyor. Ateşin 39 dereceden yükseğe çıkması ile ilaç verilmesi daha uygun olur. Yeni doğan bebeklerde bu değişebilir. Bebeklerde ateş 38ºC’nin üzerine çıkarsa, hemen doktorunuzu arayın. Hassas olunan bu dönem büyük önem taşır. Doktora danışmadan kesinlikle ilaç vermeyin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here