Astım, solunum güçlüğüne sebep olan bir solunum sistemi hastalığıdır. Alerji, akciğer rahatsızlıkları ve psikolojik sorunlar neden olabilir. Evinizde evcil hayvanınız varsa onun tüyleri, yünde bulunan lifler ve kuş tüyünün yanı sıra tozlu ortamlar da astım krizlerine sebep olabilir. Astımda sorun soluk almada değil soluk vermede görülür. Dolayısıyla kişi ciğerindeki havayı boşaltamadığı için rahatsızlanır.
Krizlerin önlenmesi için birtakım önlemler alınabilir. Eğer astım tozdan kaynaklanıyorsa ortamın izole edilmesi ve hijyene çok dikkat edilmesi gerekir. Duygusal semptomlara karşılık, kişinin stresli ve üzüntülü durumlardan uzak kalması ve sakin bir yaşam sürmesi gerekir. Fazla kilolar da astım için olumsuz etki yaratacak bir faktördür bu yüzden kilo vermek de tedavi edici etki yaratabilir. Sigara kesinlikle uzak durulması gereken bir maddedir. Mümkünse kişi sigara içilen ortamda bile bulunmamalıdır.
Bu önlemlerin yanı sıra tedavi için bitkisel çözümler de uygulanabilir. Bu bitkilerden biri andız otunun köküdür. Andız otu kökü, balla karıştırılıp yendiğinde astım için ilaç etkisi verecektir. Çam filizinden yapılacak çay da sıcak içildiğinde astıma çok iyi gelen bir ilaçtır. Devetabanı bitkisi kaynatıldığı sırada buharı solunursa astım için önleyici bir etki gösterecektir. Maydanoz tohumlarının kaynatılmasıyla oluşturulan maydanoz suyu da astım için bir şifa kaynağıdır. Nar, havuç ve soğan da astımı tedavi edici özelliği olan bitki çeşitlerindendir. Ayrıca nane, aloe vera, marul ve kantaron tohumları da astım için doğal tedavi sağlayan bitkisel alternatiflerdir.